Ervaringen cursisten

nbsp;

Machteld Veenhoven

Met heel veel plezier heb ik de cursus gevolgd. Alleen al de sfeer in het atelier. Volgens Dennis zelf " werkplaats", maar het is bepaald een artistieke en inspirerende omgeving, waar ook nog eens hard wordt gewerkt.

Als je al van hout houdt, wordt dat extra versterkt door de openbaring van de geheimen van de houtsoorten zelf en alle mogelijkheden van bewerking. Tussen de middag wordt je ieder keer opnieuw verrast met een heerlijke lunch en aan het eind een gezellige borrel met mooie verhalen die al dan niet hout snijden. De cursus is voor herhaling vatbaar!

nbsp;

Dick van Lier

De cursussen meubelrestauratie van Dennis le Poole zijn altijd een groot genoegen, in zowel leerzaam als culinair opzicht. Veel aspecten van het meubelrestauratievak komen in de tien cursusdagen aan de orde. Behalve de vele verschillende technieken, worden ook het omgaan met de gereedschappen en het onderhoud ervan behandeld en krijgt men een indruk van de vele honderden soorten hout. Aan het eind van de cursus mag het ingebrachte 'eigen project' slechts in prachtig herstelde staat de werkplaats verlaten. De culinair zeer verzorgde en bijzondere lunch en de evaluatie aan het eind van de cursusdag zijn eveneens hoogtepunten. Kortom, de gehele cursus is een aanrader.

nbsp;

Alphonse Steger

Ruim een jaar geleden heb ik mij opgegeven voor de meubelrestauratie cursus. Ik kende Dennis uit de tijd dat wij samen in de Dordogne woonden en daar samen veel klusten. Nu denken veel mensen, dat als je goed kunt klussen je ook meubels kunt restaureren en dat is toch echt iets heel anders. Er komen heel veel aspecten aan bod waar je in de verte wel mee te maken hebt gehad maar wat je op de cursus bij Dennis echt gaat leren. Een van de dingen die ik heel erg leuk vond was het politoeren. Heel veel werk maar je krijgt een heel mooi resultaat. Ik had zelf een aantal meubeltjes meegenomen die ik graag wilde aanpakken en dat is dan zo leuk als je zo'n stuk dan opgeknapt weer naar huis neemt. Voor iemand die weinig in zijn leven heeft geklust is de cursus zeker aan te bevelen. Het is heel leuk om iets te maken zelfs al is het maar wat kleins. De werkplaats van Dennis is heel goed ingericht en alles is ook echt voorhanden. Met veel geduld helpt Dennis je door dode momenten en hier en daar krijg je ook wat meer achtergronden te horen van het meubel. Ik heb de cursus gedaan met drie heren en twee dames en vond het meer dan de moeite waard. Ik ga zeker nog een herhalingscursus volgen en ga er dan vanuit dat de lunches ook nog onderdeel uitmaken van de cursus.