Referenties

nbsp;

Meubelrestaurator Dennis Le Poole heb ik jaren geleden leren kennen toen ik bij de Kunstveilingen Sotheby's Amsterdam werkte als hoofd van het Furniture Department.

Soms wensten inzenders een stuk voor de veiling nog even "op te laten knappen" en dikwijls vroegen na de veiling kopers van meubelen een betrouwbaar adres voor restauratie.
In alle gevallen heeft Dennis Le Poole daarbij een spoor van tevreden cliënten nagelaten.
Van een goede restaurator wordt verwacht dat er voldoende wordt gerestaureerd zonder dat een stuk over-gerestaureerd wordt#8230;.de authentieke sfeer van een stuk verdient zorgvuldig bewaard te blijven terwijl de constructie van een meubel wel zo zeker moet zijn dat het stuk ook feitelijk in het dagelijks leven gebruikt kan worden.
Ik trof bij Dennis telkens de zorgvuldige afweging om te bewaren wat er goed was aan een stuk en te restaureren wat noodzakelijk was voor het behoud. Daarbij is het voor cliënten van groot belang dat ze duidelijk, prettig en voorkomend uitleg krijgen over de uit te voeren werkzaamheden en dat ze met een gerust hart hun dierbare stukken kunnen toevertrouwen aan de meester. Dennis heeft in al deze behoeften op deskundige en sympathieke wijze ruimschoots voorzien.

drs Max Hemelraad
kunsthistoricus


Geachte heer Le Poole,
2015-10-26 14.29.40
Gisteren hebben we de klok bewonderd bij Otto in Almere.
Het resultaat is werkelijk schitterend een sieraad. Onze complimenten voor al uw werkzaamheden.
Tevens heb ik hier bijgevoegd een foto van het door u gerestaureerde kabinet, we zijn er enorm blij mee.
Hopelijk treffen wij elkaar op korte termijn.

Met vriendelijke groeten

Wim Janine Bielars uit Bergen op Zoom